Les je higroskopičen material, ki se prilagaja vlažnosti okolice. Pri večji vlažnosti okolice les vlago vpija iz okolice in zato nabreka, pri nižji vlažnosti pa vlago oddaja v okolico in se zato krči. To reagiranje-odzivanje lesa velja tudi za vse lesene talne obloge. Še posebej opazno je to pozimi, ko je temperatura v stanovanjih visoka, stanovanja pa niso prezračena. V teh pogojih relativna zračna vlažnost zraka lahko pade pod 25% pri temperaturi zraka 20 stopinj C. Svetujemo nakup higrometra ( merjenje temperature in pa relativne zračne vlažnosti v prostoru ) za stalno kontrolo klimatskih pogojev v prostoru saj v nasprotnem primeru parket ne bo več tak kot je bil ob vgradnji, temveč se bodo v ekstremnih primerih pokazale neenakomerne in široke reže ali pa valovita površina, za kar prodajalec in podo polagalec parketa ne odgovarjata in ne dajeta garancije!!! V primeru prenizke vlažnosti je potrebno zrak navlažiti. Pomaga tudi znižanje temperature oziroma ustrezno prezračevanje!!! V primeru prevelike vlažnosti je potrebno zrak razvlažiti!!! Pomaga tudi ustrezno prezračevanje!!!

Za uspešno zaščito lakiranih – oljenih površin priporočamo premaze, ki so temu namenjeni. Razna pršila proti nabiranju prahu odsvetujemo.

Ultravijolični žarki bodo parket obarvali – razbarvali zatorej jih ne smemo prepustiti sončni svetlobi in njenemu vplivu na parket. Zasenčeni prostori.

Pred namestitvijo pohištva v prostor novopoloženega parketa naj bodo posamezni deli, ki pridejo v stik z parketom zaščiteni. Posebno opozorilo velja za pisarniške stole na koleščkih, kateri na smejo biti kovinski ali iz trde plastike ampak le iz gume.

Parket redno čistimo z sesanjem. Parketa nikoli ne močimo ampak ga le obrišemo z vlažno krpo, ki mora biti do dodobra ožeta. Pred vstopnim delom namestimo predpražnik.

Naše delo temelji na individualnem pristopu, kjer v začetni fazi z naročnikom uskladimo želje, možnosti dobave in izvedbe del ter na tej osnovi izpeljemo celotno idejo. PREKO KONTAKTNEGA OBRAZCA NAM ZAUPAJTE VAŠE POTREBE IN VPRAŠANJA, IN Z VESELJEM VAM BOMO PRIPRAVILI INDIVIDUALNO PONUDBO, KI BO USTREZALA VAŠIM ŽELJAM.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE