KLASIČNI PARKET

Klasični parket je ena najstarejših poznanih talnih oblog iz lesa. Klasični parket ima posamezne lamele iz masivnega lesa po celotni strukturi lamele in je izdelan v kombinaciji pero in utor. Lamele se delijo na leve in desne glede na postavitev peresa in utora. Klasični parket ima lamele debeline 15 ali 21 MM in različnih širin 40 – 70 MM in dolžin 300 – 700 MM. Z lamelami večjih dimenzij lahko pridete do tako imenovane lamel – talne obloge kmečki pod – ladijski pod. Zadnji dve omenjeni lameli predstavljata uporabljeno talno oblogo daleč v naši preteklosti. Klasični parket velja za edinstveno obliko parketa uporabljenega že celo zgodovino. Klasični parket se prodaja v izvedbi iz vseh domačih lesov in vseh eksotičnih lesov v različnih dimenzijah, različnih sortiranjih po videzu lesa in barvami lesa.

NAČIN POLAGANJA

Klasični parket se lahko polaga na ribjo kost ( eden najstarejših načinov polaganja ), v linijo z zamikom ali točno delitev na polovico, lahko pa tudi v poljubni lik z upoštevanimi mnogokratnikom posamezne lamele. Klasični parket zahteva izvedbo polaganja z polnim lepljenjem po celotni površini tal. Končna obdelava je brušenje klasičnega parketa, ustrezno kitanje reg, ki so nastale med polaganjem ter končno lakiranje ali oljenje.

VGRADNJA KLASIČNEGA PARKETA

Vgradnja klasičnega parketa se izvede na predhodno pripravljeno podlago z ustrezno preverjeno – izmerjeno ravnino tlaka in predpisano stopnjo vlažnosti tal ter ustreznimi klimatskimi pogoji. Klasični parket zahteva izvedbo polaganja z polnim lepljenjem po celotni površini tal. Tako položen parket mora mirovati od dveh do petih dni v odvisnosti od lepila in izvedbe del. Končna obdelava je brušenje klasičnega parketa z tračno mašino in končnim rotacijskim brušenjem, vmesno ustrezno kitanje reg, ki so nastale med polaganjem ter končno lakiranje ali oljenje. Pri lakiranju je možna izbira končnega izgleda mat, pol mat in sijaj glede na izbor laka.

AMBIENT

Prostor z vgrajenim klasičnim parketom daje prijeten občutek. Končno lakirana površina se od oljene razlikuje pri kontaktu z njo druga je bistveno bolj prijetna saj je to obdelava z odprtimi porami lesa, prva pa je hladna saj je to obdelava z zaprtimi porami lesa. Oljena talna površina je v primerjavi z lakirna zahtevnejša pri samem vzdrževanju končnega izgleda klasičnega parketa. Klasični parket ima možnost večkratne obdelave v času eksploatacije. Zaradi svoje debeline ni primeren za talno ogrevanje čeprav se ga uporablja tudi v takih primerih, seveda pa je pri tem ogrevanje prostora časovno pogojeno. Klasični parket je tako kot vsaka talna obloga iz lesa vezan na svojo stabilnost, ki jo ima ob ustreznih klimatskih pogojih saj v nasprotnem primeru prihaja do deformacij lamel in posledično nastajanje reg.
V kolikor se odločamo za klasični parket moramo to zaradi njegove debeline upoštevati že pri izdelavi estrihov.

Naše delo temelji na individualnem pristopu, kjer v začetni fazi z naročnikom uskladimo želje, možnosti dobave in izvedbe del ter na tej osnovi izpeljemo celotno idejo. PREKO KONTAKTNEGA OBRAZCA NAM ZAUPAJTE VAŠE POTREBE IN VPRAŠANJA, IN Z VESELJEM VAM BOMO PRIPRAVILI INDIVIDUALNO PONUDBO, KI BO USTREZALA VAŠIM ŽELJAM.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE